Organisatie Platform Shotokan Nederland

Wij zijn als platform een samenbundeling van kennis, vaardigheden en kracht op de gebied van de Japanse Karate-Do stijl Shotokan. Hierbij streven wij naar constructieve samenwerking en overleg tussen Shotokan karatescholen wereldwijd.

Het platform heeft de vorm van een netwerkorganisatie. De organisatiestructuur is plat en eenvoudig gehouden. Het totaal aan taken is verdeeld over verschillende rollen.

De Shotokan stijlvertegenwoordiger van het platform, Ruud Bruinsma, heeft de dagelijkse leiding over het platform.

Achtergrond Platform Shotokan Nederland

Ontwikkelingen
De afgelopen decennia hebben verschillende ontwikkelingen en inzichten binnen de Shotokan Karate-Do scholen tot versplintering geleid binnen de Shotokan stijlgroep als geheel. Enkele Karate-Do scholen hebben zich met elkaar verenigd binnen een eigen Shotokan-stijlgroep waaraan zich later ook weer andere scholen hebben verbonden.

In Nederland zijn vandaag de dag een handvol Shotokan stijlgroeperingen te onderkennen waarvan de aanhangende Shotokan Karate-Do scholen ook zijn aangesloten bij de Karate-Do Bond Nederland (KBN.)

Programma
Platform Shotokan Nederland volgt het programma van de Japanse Karate Associatie, afgekort als JKA, welke in november 1948 is opgericht. Gichin Funakoshi werd hierbij ingehuldigd als de hoogste meester. Op 26 april 1957 overleed Gichin Funakoshi op 88-jarige leeftijd. Als gevolg hiervan werd Masatoshi Nakayama ingehuldigd als Chief Instructor in het jaar 1958.

Masatoshi Nakayama heeft meer dan vier decennia, tot aan zijn overlijden in 1987, de Shotokan stijl mondiaal verspreid.

Masatoshi Nakayama was de eerste meester in de Shotokan historie, die de rang van 9e-DAN bereikte bij leven en werd postuum bekroond met de rang van 10e dan.


(Bron: Wikipedia, www.jka.or.jp/en/)


Logo Platform Shotokan Nederland
Een platform voor- en door Shotokan karateka's, -karatedocenten en -examinatoren.

Overig

Karate-Do Bond NL

Evenementen

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
10
11
12
13
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
30
31

 

© 2019 - 2022 Copyrights Platform Shotokan Nederland